Второкласничката Лъчезара Кръстева завоюва СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на XI Национален конкурс с международно участие "България в картини и слово", който се стоя в края на месец април и е под егидата на Министерство на образованието и ОДК Търговище. Творбата й е отличена сред стотици участници, които се състезаваха в четири възрастови групи. Професионалното жури има нелеката задача да класира детските рисунки. Наградата на Лъчи е признание за труда и таланта и на нейните съученички Крисия, Венислава и Кристиана. Професионалното жури адмирира креативността и тихниката, с която сa работили и 2 клас се закичи с още едно голямо отличие тази учебна година. Да се множат успехите ви, талантливи деца!

 

 

 

 

Учениците от Основно училище "Свети Иван Рилски", село Искрец отбелязаха "Ден на розовата фланелка" под мотото: "Не на тормоза в училище! Всички ние обединени срещу насилието, сме силата, която може да направи този свят по-добър!" (снимки в галерия)

 

 

 

 

Днес,19 февруари, отбелязваме 151 години от обесването на най-светлия ни герой – Васил Левски

На днешния ден, точно в 12:00 часа, учениците от ОУ „Св. Иван Рилски“ се включиха в националната инициатива за колективно рецитиране на стихотворение „Обесването на Васил Левски“ на Христо Ботев. (снимки в галерия)

 

 ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !!!

Ръководството на Основно училище „Свети Иван Рилски“, село Искрец, съобщава на всички свои ученици и техните родители, че на 08.02.2024 г. (четвъртък) се възстановява присъствен учебен процес. 

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!

Във връзка със Заповед  №РД-09-244/31.01.2024 г. на Министъра на образованието и науката, във връзка с доклад с вх.0523-22/30.01.2024г от началника на РУО София- област и заповед  №РД-01-123/30.01.2024 г.  за изменение и допълнение на заповед №РД-01-93/24.01.2024 г на директора на РЗИ – София – област се обявява организиране на обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии за учениците във всички училища на територията на София област:

1. В дните: 01.02.2024 г., 02.02,2024 г. 06.02.2024 г. и 07.02.2024 г. ще се осъществява обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) по определен график.

  1. На 05.02.2024 г. е междусрочната ваканция и денят е неучебен.
  2. От 06.02.2024г. обучението ще се осъществява по програмата за II срок.
  3. Всеки класен ръководител да информира родителите и учениците за преминаване в обучение от разстояние в електронна среда

График на часовете  в ОРЕС

 

Начален етап                                          Прогимназиален етап

  1. 8,30 ч. – 8,50 ч                                        1. 8,30 ч. – 9,00 ч.
  2. 9,10 ч. – 9,30 ч.                                       2. 9,10 ч. – 9,40 ч.
  3. 10.00 ч. – 10.20 ч.                                   3. 10,00 ч. – 10,30 ч.
  4. 10.40 ч. – 11.00 ч.                                   4. 10.40 ч. – 11.10 ч.                                       .                                        
  5. 11,20 ч. – 11,40 ч                                    5. 11,20 ч. – 11,50 ч.5. 
  6. 12,00 ч. – 12.20 ч.                                    6. 12.00 ч. – 12.30 ч.
  7.                                                                      7. 12.40 ч. – 13.10 ч.                                     

 

 По покана на баскетболен клуб гр. Своге се проведе спортна среща, между ученици от начален етап на обучение от ОУ “Св. Иван Рилски“ с. Искрец и ученици от състезателния баскетболен клуб на града. Срещата се проведе на 30.11.2023 в обновената зала в гр. Своге. В открита тренировка децата се стремяха да покажат най-доброто от себе си, със спортен хъс и баскетболни умения. Срещата премина динамично и оспорвано, като победител е любовта на децата към спорта. Следва реванш при подходящи атмосферни условия БК Своге ще гостува на децата в Искрец. (снимки в галерия)

 

 Откриване на новата 2023/2024 учебна година

Уважаеми ученици, родители и съграждани, ръководството на ОУ“ Св. Иван Рилски“с. Искрец ви кани на откриване на новата учебна 2023/2024 година. Тържеството ще се състои на 15 септември от 10.00 часа пред главния вход на училището. Заповядайте!

 

На добър път випуск 2023!

 

На 03 юли 2023 година, нашето училище изпрати поредния випуск красиви, умни, знаещи и способни деца по пътя на мечтите и успехите.

Вярваме, че им предстои живот изпълнен с радост и достойнство, защото Искрец е място на обич, културна люлка, в която са изгрели звездите на цяла плеяда учени, общественици и хора на духа и изкуството, прославили родното си село по света.

Бъдете верни на корените си, мили деца! А ние ще следим развитието ви и с гордост ще разказваме на всеки иден клас, че сме били ваши учители!

Попътен вятър и на добър час!

 

ОУ“Свети Иван Рилски“

 

Очакваме Ви на 23.12.2022 година, от 11.00 часа, в ОУ“Св. Ив. Рилски“ с. Искрец за Коледно тържество! Заедно да се посмеем, да се заредим с надежда и очакване на Рождественските празници! Заповядайте!

 

  На 10 ноември 2022 година възпитаниците на ОУ“Св. Ив. Рилски“ и ЦДГ „Слънце“ с. Искрец взеха участие в демонстративно и практическо учение по Пожарна и аварийна безопасност. Добре оборудваната пожарна кола и екипираните служители на РСПАБ Своге предизвикаха огромен интерес, но освен атрактивни, присъствието им беше поучително и полезно, което всъщност беше и целта на съвместната инициатива. Децата да бъдат бдителни, отговорни и по-добре подготвени, в случай, че се наложи да защитят себе си или други хора в кризисна ситуация. (снимки в галерия)

 

  ОУ“ Св. Иван Рилски“с. Искрец отбеляза Европейския ден на спорта в училище с различни спортни активности, включващи ученици от всички класове. Спортния празник мина под призива на Мария Габриел: „Да бъдеш активен за ден не е достатъчно. Нека тази кампания ни зареди с енергия да бъдем такива през цялата година. Важно е училището да носи именно това послание – послание за активно време при децата и важността от здравословния начин на живот”. (снимки в галерия)

 

ДЕН НА САМОУПРАВЛЕНИЕТО В УЧИЛИЩЕ Днес, 09.05.22 , в училище учебният процес протича различно от обикновено. Из коридорите на сградата настроението е ведро, а учениците са се заели с длъжностите, които трябва да изпълняват. Част от учениците осъществиха мечтата си да бъдат учители за един ден.

Какво е да си  учител? Целта е всеки да разбере гледната точка на другия.Днес учениците осъзнават, че не е толкова лесно да си учител,

 Двама ученици изпълняваха ролята на директор. Те определиха длъжността като доста натоварена и отговорна.

Всички подходиха много отговорно в предизвикателството на управляващи за един ден.

 

 

На Велики Четвъртък в манастира "Успение богородично" нашите ученици с удоволствие участваха в боядисването на над 200 яйца, с които усмихнаха самотни и нуждаещи се хора! Отец Януарий посрещна децата, помогна им и след това раздаде на всички по иконка и ги почeрпи с различни лакомства. (снимки в галерия)

 

 

 

 

Ученици от ОУ"Св. Ив. Рилски" се включиха в инициатива на Музейко, с подкрепата на Lidl България в онлайн работилничка на тема "Концерт в гората" (снимки в галерия)

 

 

 

 

Важно съобщение !!!

Ръководството на OУ „ Свети Иван Рилски“  уведомява учениците и техните родители, че поради намалена средна заболеваемост на територията на Софийска област, считано от понеделник – 21.02.2022 г. , всички ученици преминават в присъствено обучение, при спазване на противоепидемичните мерки.

 

 

 

 

Национална инициатива за отбелязване на 149 години от гибелта на Апостола на свободата

Учениците от OУ „ Свети Иван Рилски“  участваха в инициатива от СУ „Паисий Хилендарски“ – гр. Пловдив, подкрепена от Министерството на образованието и науката за да отдадат почит към паметта на Левски по един нетрадционен начин и да съпреживеят мощта на Ботевото слово. На 18.02.2022 година в 12:00 часа учениците едновременно рецитираха стихотворението „Обесването на Васил Левски“ (клипове в галерия)

 

 

 

 

24 септември - "Европейски ден на спорта в училище"

 на 24 септември в основно училище „Свети Иван Рилски“ се проведе спортен празник по случай „Европейски ден на спорта в училище“. Учениците се включиха активно в различни спортни игри и състезания. 

 

Откриване на учебната 2021/2022 година

 РЪКОВОДСТВОТО НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ“

КАНИ ВСИЧКИ СВОИ ВЪЗПИТАНИЦИ,РОДИТЕЛИ И ГОСТИ ЗА ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА.
ТЪРЖЕСТВОТО ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 15 СЕПТЕМВРИ 2021 г. ОТ 10.00 ЧАСА ПРИ СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ.
НА ДОБЪР ЧАС!

Награди от конкурса "Моята любима книга" взеха ученичките от 1 клас

 

На 1 място е Вяра Митова, която спечели  купа, грамотата и книга. 
На 2 място се класира Йоана Недева, която получи също грамота и книга.

(снимки в галерия) 

Награди от конкурса "Историята на моето село", организиран от фондация "Възраждане на българските села"

 

 Сияна Петрова направи клип за родното си село, с който участва в конкурса. Класира се на 1 място и беше наградена с лаптоп, грамота и мишка, с които да продължава смело напред по пътя на своите младежки мечти.

(снимки в галерия) 

3-ти март – свещена дата, белязала нашето Освобождение

 

Ученици, учители и родители  от ОУ „ Св. Иван Рилски“ посетиха  паметника Чичер, за да почетат паметта на всички герои, посветили се да отвоюват свободата на с. Искрец. Той е символ на нашата вярност към българските корени, знак за почит и преклонение пред България, която носим винаги в сърцата си! (снимки в галерия)

 

Училищно състезание по БДП

На 26.02.2021 г се проведе училищно състезание по БДП. Взеха участие учениците от прогимназиалния етап. На победителите бяха връчени грамоти. (снимки в галерия)

 

Образът на Васил Левски - величествен символ на героизъм и човешко достойнство.

На 19.02.2021 година в ОУ „Св. Иван Рилски“ се проведе тържество, по случай 148 години от обесването на Васил Левски. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Апостола на свободата.

 

Поздрав по случай Коледните и Новогодишните празници
Честита Коледа и щастлива Нова година!
В деня на свята Коледа, аз ви желая да съхраним добротата в нашите сърца, светлината в
душите си и вярата, че идната година ще бъде по-добра и и благословена. Нека бъдем здрави,
да даряваме обич и подкрепа на близките си. Нека новата година бъде изпълнена с надежда и
вдъхновение, мир и разбирателство, сили и кураж да преодоляваме предизвикателствата,
оптимизъм, че тя ще ни направи по-щастливи.
Всички свързваме Коледа с чудеса, но нека се опитаме всеки ден да правим поне по едно
малко чудо – една усмивка, едно добро дело и мил жест към нуждаещите се. Нека новата
година даде начало към осъществяването на най-съкровените ни мечти! Бъдете здрави!
Павлина Цветанова – директор на ОУ „Свети Иван Рилски“ село Искрец

 

Училищно състезание по БДП

  На 26.10..2020 година се проведе училищно състезание по БДП, което да напомни на учениците правилата за безопасното движение по пътищата. В състезанието взеха участие учениците от 6 и 7 клас. Състезанието се проведе в 3 етапа – викторина, редене на пъзел и назоваване устройството на велосипеда. Всички участници се представиха достойно и показаха завидни знания по БДП. (снимки в галерия)

 

Патронен празник

 На 19.10.2020 година нашето училище празнува своя патронен празник. 

Специален ден за нас, ден на равносметка, гордост и дълг, ден на празник. 

Празникът бе отбелязан с кратка литературна програма, песни и спортни игри. 

По случай празника нека си пожелаем здрава, успешна и ползотворна година.

 

Тренировка на училището за усвояване плана за защита от бедствия

 На 5.10.2020 година в 10:00 часа се проведе практическо занятие за усвояване на плана за действия при БАК и пожари. (снимки в галерия)

Ден на усмивката

Учениците от ЦДО с ръководител Зенита Георгиева отбелязаха деня на усмивката. (снимки в галерия)

Откриване на учебната 2020/2021 година

Новата учебна година ще бъде открита на 15.09.2020 година с кратка програма от ученици от 1 и 5 клас – начало 10:00 часа. Учениците от 3 и 4, 6 и 7 клас да бъдат в училище в 9:50 часа, като учениците от начален етап трябва да преминават през главния вход , а останалите през долния вход. Всички ученици от 3,4,6 и 7 клас да заемат местата по класните си стаи. 

Носенето  на маски е задължително! 

Награди от конкурса "Моята любима книга" взеха ученичките от 1 клас

 

На 1 място е Вяра Митова, която спечели  купа, грамотата и книга. 
На 2 място се класира Йоана Недева, която получи също грамота и книга.

(снимки в галерия) 

3-ти март – свещена дата, белязала нашето Освобождение

 

Ученици, учители и родители  от ОУ „ Св. Иван Рилски“ посетиха  паметника Чичер, за да почетат паметта на всички герои, посветили се да отвоюват свободата на с. Искрец. Той е символ на нашата вярност към българските корени, знак за почит и преклонение пред България, която носим винаги в сърцата си! (снимки в галерия)

 

Училищно състезание по БДП

На 26.02.2021 г се проведе училищно състезание по БДП. Взеха участие учениците от прогимназиалния етап. На победителите бяха връчени грамоти. (снимки в галерия)

 

Образът на Васил Левски - величествен символ на героизъм и човешко достойнство.

На 19.02.2021 година в ОУ „Св. Иван Рилски“ се проведе тържество, по случай 148 години от обесването на Васил Левски. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Апостола на свободата.

 

Поздрав по случай Коледните и Новогодишните празници
Честита Коледа и щастлива Нова година!
В деня на свята Коледа, аз ви желая да съхраним добротата в нашите сърца, светлината в
душите си и вярата, че идната година ще бъде по-добра и и благословена. Нека бъдем здрави,
да даряваме обич и подкрепа на близките си. Нека новата година бъде изпълнена с надежда и
вдъхновение, мир и разбирателство, сили и кураж да преодоляваме предизвикателствата,
оптимизъм, че тя ще ни направи по-щастливи.
Всички свързваме Коледа с чудеса, но нека се опитаме всеки ден да правим поне по едно
малко чудо – една усмивка, едно добро дело и мил жест към нуждаещите се. Нека новата
година даде начало към осъществяването на най-съкровените ни мечти! Бъдете здрави!
Павлина Цветанова – директор на ОУ „Свети Иван Рилски“ село Искрец

 

Училищно състезание по БДП

  На 26.10..2020 година се проведе училищно състезание по БДП, което да напомни на учениците правилата за безопасното движение по пътищата. В състезанието взеха участие учениците от 6 и 7 клас. Състезанието се проведе в 3 етапа – викторина, редене на пъзел и назоваване устройството на велосипеда. Всички участници се представиха достойно и показаха завидни знания по БДП. (снимки в галерия)

 

Патронен празник

 На 19.10.2020 година нашето училище празнува своя патронен празник. 

Специален ден за нас, ден на равносметка, гордост и дълг, ден на празник. 

Празникът бе отбелязан с кратка литературна програма, песни и спортни игри. 

По случай празника нека си пожелаем здрава, успешна и ползотворна година.

 

Тренировка на училището за усвояване плана за защита от бедствия

 На 5.10.2020 година в 10:00 часа се проведе практическо занятие за усвояване на плана за действия при БАК и пожари. (снимки в галерия)

Ден на усмивката

Учениците от ЦДО с ръководител Зенита Георгиева отбелязаха деня на усмивката. (снимки в галерия)

Откриване на учебната 2020/2021 година

Новата учебна година ще бъде открита на 15.09.2020 година с кратка програма от ученици от 1 и 5 клас – начало 10:00 часа. Учениците от 3 и 4, 6 и 7 клас да бъдат в училище в 9:50 часа, като учениците от начален етап трябва да преминават през главния вход , а останалите през долния вход. Всички ученици от 3,4,6 и 7 клас да заемат местата по класните си стаи. 

Носенето  на маски е задължително!